Uw adres voor verloskunde en kraamzorg in Den Haag

Echoscopie

Wij voorzien u van een fijne en comfortabele sfeer tijdens de echo’s, waarbij u in alle rust kunt genieten van uw kindje. Hierbij wordt tevens professionaliteit en persoonlijke aandacht gewaarborgd. Voor de echo’s kunt u terecht op onze praktijk. U wordt alleen voor de prenatale screening doorverwezen.

Prenatale screening

Bij een prenatale screening wordt uw ongeboren baby onderzocht op een aantal aangeboren aandoeningen. Hierbij kunt u kiezen voor twee onderzoeken: (1) screening op down-, edwards- en patausyndroom en/of (2) onderzoek naar lichamelijke afwijkingen (13 & 20 wekenecho of SEO).

Tijdens uw eerste bezoek bij ons zal er een gesprek plaatsvinden betreft de screening. Naderhand het gesprek kunt u zelf aangeven of u de screening wel/niet wilt, deelname is vrijwillig.

13 en 20 wekenecho

Bij de 13 wekenecho en de 20 wekenecho wordt er onderzocht of het kindje lichamelijke afwijkingen heeft. Ook wordt het vruchtwater en de groei van het kind gecontroleerd. De 13 wekenecho kunt u laten doen vanaf 12 weken en drie dagen tot en met 14 weken en drie dagen. De 20 wekenecho kunt u laten doen vanaf week 18 tot week 21 van uw zwangerschap.

Mocht u hier nog vragen over hebben kunt u terecht bij uw verloskundige en voor meer informatie kunt u naar https://www.pns.nl/prenatale-screeningen/13-wekenecho'

Intacte/ vitaliteitecho

Als het gaat om een intacte of vitaliteit echo wordt er een vroege echo bedoeld. Hierbij gaat het om een echo rond de zes en negen weken van de zwangerschap. Het doel van deze echo is om vast te stellen of de zwangerschap intact is en op de juiste plaats zit. Met een vroege echo kan de uitgerekende datum niet vastgesteld worden. Houd er tevens rekening mee dat de echo inwendig plaats kan vinden wanneer de echo zo vroeg plaats vindt. Met een inwendige echo is er beter zicht op de foetus.

Termijnecho

Bij een termijnecho kunnen wij de baby meten en kunnen wij exact bepalen hoe ver uw zwangerschap is. Een termijnecho wordt tussen de tien en twaalf weken uitgevoerd.

Groeiecho en liggingsecho

Rondom 30 weken wordt er een groei echo uitgevoerd om te zien hoe uw kind groeit. Tussen 35 en 36 weken bieden wij ook een liggingsecho aan. Hierbij wordt er gekeken naar de ligging van het hoofd van het kindje. Echter is het niet gegarandeerd dat het kindje in deze ligging blijft liggen.

Pretecho’s

Geslachtsbepaling: Vanaf 16 weken is een geslachtsbepaling mogelijk in de praktijk. Tijdens deze echo wordt er enkel naar het geslacht gekeken.

3D/4D echo: Tussen 22 en 32 weken kan er een 3D/4D echo uitgevoerd worden. Ook is het mogelijk om tijdens deze echo het geslacht te bepalen. Let op: pret echo’s worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Welke echo’s vinden in de praktijk plaats en welke niet?

In de praktijk kunnen de volgende echo’s plaatsvinden:

  • Intacte/vitaliteitecho
  • Termijnecho
  • Groeiecho en liggingsecho
  • Pretecho’s

Voor de volgende echo’s wordt u doorverwezen:

  • Prenatale screening
  • 13 wekenecho en 20 wekenecho

Keurmerk

Onze echoscopisten zijn professioneel opgeleid en hebben de benodigde certificering om verschillende soorten echo’s uit te voeren.

Bovendien zijn ze officieel geregistreerd bij de Beroepsverening Echoscopisten Nederlands (BEN).

Keurmerk echoscopie

Wilt u een echo laten maken?

Dan bent u bij Geboortecentrum Life in Den Haag aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Image

Telefoonnummer

Spoednummer

E-mailadres

Adres

Televisiestraat 246
2525 LV Den Haag

Socialmedia

Copyright

© 2023 Geboortecentrum Life. Niets mag overgenomen worden zonder nadrukkelijke toestemming.